Członkowie i zaproszenia
Zapraszaj współpracowników i zarządzaj ich dostępem do subskrypcji zespołu.
Zapraszanie członków
Aby zaprosić członka zespołu, przejdź do Ustawienia → Zespół i wpisz jego adres e-mail. Otrzyma on wiadomość z zaproszeniem zawierającą link do dołączenia.
- Link otwiera zaproszenie: zaloguj się lub wybierz Utwórz konto, aby zarejestrować się z wypełnionym już adresem e-mail
- Zaproszenie trzeba przyjąć po zalogowaniu się na zaproszony adres e-mail
- Zaproszenia wygasają po 7 dniach. Możesz wysłać je ponownie ze strony ustawień zespołu
- Zanim zaproszona osoba dołączy do zespołu, jej osobista płatna subskrypcja musi się zakończyć. Samo zaplanowanie anulowania nie sprawia, że aktywna subskrypcja przestaje być przeszkodą.
Zarządzanie członkami
Dezaktywuj odbiera członkowi dostęp do zespołu i zwalnia miejsce; członek pozostaje na liście Dezaktywowani członkowie i można go ponownie aktywować ze strony ustawień zespołu, o ile w planie jest wolne miejsce. Usuń (lub odejście członka) usuwa członkostwo. W obu przypadkach członek wraca do planu Free. Oczekujące zaproszenia również zajmują miejsca.
Opuszczanie zespołu
Członkowie mogą w dowolnej chwili opuścić zespół w Ustawienia → Zespół. Gdy opuścisz zespół:
- Natychmiast tracisz dostęp do funkcji planu zespołu
- Twoje konto wraca do planu Free
- Historia obfuskacji i klucze API zostają zachowane; Twoje klucze API przestają działać, dopóki ponownie nie uzyskasz dostępu do API
- Twoje miejsce zostaje zwolnione i właściciel może je obsadzić
Co się dzieje przy zmianie planu
- Właściciel przechodzi z planu Team lub Business na Pro lub Free: wszyscy członkowie zespołu zostają dezaktywowani, a oczekujące zaproszenia unieważnione.
- Właściciel przechodzi z planu Business na Team: jeśli aktywnych jest więcej niż 5 członków, dezaktywowani zostają ci, którzy dołączyli najpóźniej, ponad ten limit.
- Właściciel anuluje subskrypcję: zaplanowane anulowanie pozwala zespołowi działać do końca opłaconego okresu. Gdy subskrypcja faktycznie się kończy, wszyscy członkowie zostają dezaktywowani, a oczekujące zaproszenia unieważnione.
Członkowie dezaktywowani w ten sposób nie są aktywowani ponownie automatycznie; po wznowieniu subskrypcji właściciel aktywuje ich ze strony ustawień zespołu.
